Top

3 EFEKTNA STEPENIŠTA ZA ATRAKTIVNIJI IZGLED DOMA

Kada je stepenište deo životnog prostora, ono neminovno privlači pažnju. Zato pored osnovne funkcije korisnog i praktičnog elementa, ono ima i mnogo veći značaj u prostoriji. Atraktivno stepenište postaje ukras i centralna tačka enterijera. Stoga je odabir modernog, elegantnog ili nesvakidašnjeg dizajna siguran način da unapredite celokupan izgled svog doma.

Otkrivamo tri atraktivna dizajna koja će vam dokazati da vaše novo stepenište može biti najlepši ukras doma. Bez obzira na to da li ste ljubitelji suptilnog, kreativnog ili možda ekstravagantnog stila.

MODERNO ELEGANTNO

Ovo stepenište je pravi izbor ako želite da na suptilan način unesete elemente modernog stila u enterijer. Zahvaljujući staklenoj ogradi i beloj osnovi stepeništa, cela struktura dobija na lakoći i prozračnosti. Elegantan dizajn koji kombinuje zidanu konstrukciju i oblogu od drveta harmonično se uklapa u ostatak enterijera u kojem dominiraju drvo i bela boja.

Za izradu stepeništa savršen izbor su Ytong blokovi koji su lagani, trajni, otporni na pritiske, a ujedno se i veoma jednostavno oblikuju pa lako mogu da se koriste i kada dizajn predviđa nepravilan ili kružni oblik stepeništa.

STEPENIŠTE UNIKATNOG I EFEKTNOG DIZAJNA

Ovo je dizajn koji nikog ne ostavlja ravnodušnim. Za pravi “WOW efekat” predlažemo stepenište koje kombinuje različite materijale kako bi se dodatno istakla njegova dvodelna konstrukcija. Donji deo je multifunkcionalni zidani element koji obuhvata stepenište i praktičnu komodu sa policama za odlaganje stvari.

Fizički razdvojena od donjeg dela, drvena “kutija” formira gornji deo stepeništa i deluje kao da visi sa sprata iznad. Za zaokružen izgled tu su dekorativne lampe koje osvetljavaju i deluju poput apstraktne umetničke instalacije koja se savršeno uklapa u moderan stil enterijera.

KREATIVNO STEPENIŠTE SA OSVETLJENJEM

U udubljenju na ogradi stepeništa, koju vrlo lako možete sazidati od Ytong blokova, postavljena je LED rasveta koja pruža stepeništu efektan izgled, ali ujedno ima praktičnu funkciju jer direktno osvetljava stepenište bez potrebe za dodatnim rasvetnim telima.

Ytong je izuzetno lako rezati i oblikovati, tako da forma udubljenja ne mora biti pravolinijska što vam ostavlja odrešene ruke za kreativan uradi sam projekat. Ogradu možete ukrasiti udubljenjima raznih formi, poput kružnih ili cvetnih, koja ćete naglasiti dekorativnom rasvetom i tako svom novom stepeništu pružiti jedinstven izgled koji najbolje odgovara vašem domu.