Ideje i saveti za Vaš dom

Zašto ulagati u energetsku sanaciju objekta

Energetska sanacija objekta je od izuzetnog značaja kada je u pitanju potrošnja energije. Svaka kuća ili druga vrsta objekta je potrošač energije. Kako bi se potrošnja energije svela na minimum, neophodno je preduzeti sve korake u cilju ostvarivanja što bolje termoizolovanosti objekta. 

Pročitaj više

Moderne kuće – vizuelna estetika novog vremena

Moderne kuće sa ravnim krovom postaju sve popularnije i zaista mogu biti puno više od popularnog doživljaja “kocke”. Jednostavan oblik kakav sve češće imaju današnje kuće, pruža mogućnost maksimalne iskorišćenosti stambenog prostora u svim njegovim delovima.

Pročitaj više

Uradi sam: Police

Ukoliko ste skloni „Uradi sam“ opciji, police su jedan od prvih elemenata koje možete uspešno i uz malo truda izraditi u Vašem domu. Izuzev praktične primene, police imaju i estetsku ulogu i veoma se lepo uklapaju u svaki prostor.

Pročitaj više

Vrste energetski efikasnih kuća

Energetska efikasnost i važnost uštede energije se često pominju poslednjih godina, ali šta to zapravo znači na primeru kuće? Kakve sve vrste energetski efikasnih kuća postoje i u kojoj meri tokom eksploatacije ovakve kuće doprinose uštedama u Vašem kućnom budžetu, nastojaćemo da odgovorimo u nastavku teksta.

Pročitaj više

Nadogradnja kuće

Nadogradnja kuće se neminovno nameće kada je reč o proširenju porodice i potrebi za dodatnim prostorom. U zavisnosti od površine dodatnog prostora koji želite, možete se odlučiti za nadogradnju ili dogradnju objekta.

Pročitaj više

Kupovina stana – na šta treba obratiti pažnju?

Rešenje stambenog pitanja je jedna od najvažnijih odluka u životu. Pored prijatnog mesta za život, svaka kupovina nekretnine je investicija. Upravo zato treba obratiti pažnju na mnogo faktora koji će uticati kako na udobnost stanovanja, tako i na tržišnu vrednost stana koji odaberete.

Pročitaj više

Zelena gradnja

“Zelenima” se nazivaju oni objekti koji su građeni po principima održive gradnje. Najvažnije odlike „zelene gradnje“ su: manja potrošnja energije, manja potrošnja vode i manja emisija ugljen-dioksida. Živeti u “zelenoj kući” znači živeti kvalitetnije, zdravije i u skladu sa prirodom. Možda vam zvuči strano, ali zelena gradnja nije nikakava nepoznanica.

Pročitaj više

Gradnja kuće od 100 m²

Gradnja kuće može biti pravi užitak ukoliko se pre samog početka dobro informišete o svim fazama gradnje kao i finansijskim troškovima svake pojedine faze. U ovom tekstu pričaćemo o primeru gradnje kuće do 100 m², koja može zadovoljiti potrebe za prostorom četvoročlane ili petočlane porodice.

Pročitaj više