Ideje i saveti za Vaš dom

Moderne kuće – vizuelna estetika novog vremena

Moderne kuće sa ravnim krovom postaju sve popularnije i zaista mogu biti puno više od popularnog doživljaja “kocke”. Jednostavan oblik kakav sve češće imaju današnje kuće, pruža mogućnost maksimalne iskorišćenosti stambenog prostora u svim njegovim delovima.

Pročitaj više

Uradi sam: Police

Ukoliko ste skloni „Uradi sam“ opciji, police su jedan od prvih elemenata koje možete uspešno i uz malo truda izraditi u Vašem domu. Izuzev praktične primene, police imaju i estetsku ulogu i veoma se lepo uklapaju u svaki prostor.

Pročitaj više

Nadogradnja kuće

Nadogradnja kuće se neminovno nameće kada je reč o proširenju porodice i potrebi za dodatnim prostorom. U zavisnosti od površine dodatnog prostora koji želite, možete se odlučiti za nadogradnju ili dogradnju objekta.

Pročitaj više

Kupovina stana – na šta treba obratiti pažnju?

Kupovina stana i rešenje stambenog pitanja je jedna od najvažnijih odluka u životu. Pored prijatnog mesta za život, svaka kupovina nekretnine je investicija. Upravo zato treba obratiti pažnju na mnogo faktora koji će uticati kako na udobnost stanovanja, tako i na tržišnu vrednost stana koji odaberete.

Pročitaj više

Gradnja kuće od 100 m²

Gradnja kuće može biti pravi užitak ukoliko se pre samog početka dobro informišete o svim fazama gradnje kao i finansijskim troškovima svake pojedine faze. U ovom tekstu pričaćemo o primeru gradnje kuće do 100 m², koja može zadovoljiti potrebe za prostorom četvoročlane ili petočlane porodice.

Pročitaj više

Planiranje prostora u Vašem domu

Planiranje prostora u Vašem domu predstavlja najlepši deo prilikom odlučivanja o budućem stambenom prostoru. Ukoliko planirate izgradnju kuće ili kupovinu stana, proces planiranja počinje od samog početka nastojanjem da predvidite koliko je zaista prostora potrebeno za komforan život svih članova porodice.

Pročitaj više

Prirodni materijali u enterijeru

Ekološka svest je u porastu u svakom aspektu naših života, pa tako ni dizajn enterijera nije izuzetak. Dizajneri i vlasnici kuća prihvataju ekološki trend, te su prirodni materijali prevladavali u dizajnu enterijera u proteklih nekoliko godina. Osim što su dobri za životnu sredinu, ovi materijali su dobri i za Vas i za Vašu porodicu.

Pročitaj više

Kako ostvariti uštede prilikom izgradnje kuće?

Kako ostvariti uštede prilikom izgradnje kuće? Svi koji su prošli kroz proces planiranja izgradnje porodične kuće znaju da su više puta iznova računali i nastojali da predvide sve moguće troškove, ali i da su u skladu sa raspoloživim budžetom, morali da naprave određene „rezove“.

Pročitaj više

Montažne kuće

Montažne kuće, poslednjih godina postale su sve popularnije u našem regionu, što je proizašlo iz bržeg načina života i potrebe da se u što kraćem roku reši stambeno pitanje.

Pročitaj više