Ideje i saveti za Vaš dom

Kako ostvariti uštede prilikom izgradnje kuće?

Kako ostvariti uštede prilikom izgradnje kuće? Svi koji su prošli kroz proces planiranja izgradnje porodične kuće znaju da su više puta iznova računali i nastojali da predvide sve moguće troškove, ali i da su u skladu sa raspoloživim budžetom, morali da naprave određene „rezove“.

Pročitaj više

Montažne kuće

Montažne kuće, poslednjih godina postale su sve popularnije u našem regionu, što je proizašlo iz bržeg načina života i potrebe da se u što kraćem roku reši stambeno pitanje.

Pročitaj više

Kako sanirati balkone i terase od prodora vode

Sanirati balkone i terase od prodora vode nije jednostavno, ali ne može se reći da je nemoguće. Najvažnije je da se ustanovi šteta kao i tačan razlog prodora. Voda predstavlja stalnu pretnju i glavni je uzrok građevinskih oštećenja, nebitno da li je reč o novosagrađenim objektima ili održavanju već postojećih.

Pročitaj više

Temelji i temeljenje kuće

Temeljenje kuće predstavlja najvažniji korak u gradnji. Da bi građevina bila sigurna, mora da ima ispravan temelj. Objekat može da bude izuzetno vredan i vrhunski uređen, međutim ako se nalazi na lošim temeljima, gotovo je bezvredan.

Pročitaj više
fasada

Fasada ili pročelje – lice i odelo vašeg doma

Fasada ostavlja najjači i najvažniji utisak zato što je ona prvo što posmatrač uoči prilikom susreta sa vašom kućom. S tim u vezi nije svejedno kakvu fasadu imate s obzirom na to da ona, na određen način, predstavlja vas, porodicu ili osobu koja živi u kući.

Pročitaj više
Cena izgradnje porodične kuće

Cena izgradnje porodične kuće

Cena izgradnje porodične kuće zavisi od brojnih faktora, a svakako jedan od najvažnijih jeste količina novčanih sredstava kojim investitor raspolaže. U zavisnosti od toga, možete birati izgled i karakteristike vaše buduće kuće. Ukoliko pak raspolažete ograničenom sumom novca, dobro je znati koji detalji mogu značajno uticati na konačnu cenu izgradnje kuće.

Pročitaj više