Top

Gradnja kuće u sivoj fazi

Termin „siva faza“ se često pominje u građevinarstvu. Šta podrazumeva siva faza, zašto se opredeliti za izgradnju kuće do sive faze i kako Vam Xella tim može pomoći na tom putu, saznajte u nastavku teksta.

Šta podrazumeva Siva faza?

Siva faza podrazumeva određen nivo izvedenosti objekta. Na primeru porodičnih kuća siva faza uključuje iskop, izradu temelja, zidova i krova. Ukoliko je u pitanju spratna kuća, sivom fazom je obuhvaćena i izrada međuspratne konstrukcije.  Drugim rečima, objekat je u potpunosti ozidan i stavljen pod krovni pokrivač, što znači da je u dovoljnoj meri zaštićen do otpočinjanja završnih i zanatskih radova.

Zašto se opredeliti za izgradnju kuće u „Sivoj fazi“?

Siva faza predstavlja dobar izbor koji Vas lišava nepotrebnih kompromisa. Često zbog ograničenosti budžeta dolazi do odluke o smanjenu površine kuće koja Vam je zaista potrebna ili ušteda na materijalima za gradnju. Izgradnja kuće u sivoj fazi Vam omogućava da izgradite kuću od kvalitetnog Ytong materijala, koji je ujedno i sama srž Vašeg doma. Tokom života kuća se renovira nekoliko puta i gotovo sve je moguće promeniti, poput keramike, podova ili stolarije. Jedino što tokom renoviranja ne možete promeniti jesu zidovi, i zato mudro odaberite materijal za izgradnju Vašeg budućeg doma!

Zašto Ytong kuća u sivoj fazi?

Ytong materijal poseduje niz prednosti od kojih je svakako najpoznatija vrhunska termoizolacija. Savršen spoj građevinskog materijala sa termoizolacionim svojstvima, štedeće za Vas kako tokom same izgradnje, tako i kasnije tokom eksploatacije kuće.

Ukoliko izgradite kuću u sivoj fazi od Ytong materijala, prilikom završnih radova Vam neće biti potrebna nikakva dodatna termoizolacija, što je svakako značajna ušteda.

Pravilno ozidani zidovi od Ytong-a, ne zahtevaju unutrašnje malterisanje, već su dovoljno ravni, te ih možete direktno gletovati. Ytong se veoma lako obrađuje i oblikuje, te u mnogome pojednostavljuje proces sprovođenja elektro i vodovodnih izolacija.

Ytong materijal je sačinjen od potpuno prirodnih sirovina, masivan i trajan, te će Vama i Vašoj porodici omogućiti život u prijatnom i udobnom domu za više generacija.

Kako do kuće u sivoj fazi?

Izgradnja kuće nije jednostavan proces i dobro je znati da na tom putu niste sami. Ukoliko se odlučite za izgradnju kuće u sivoj fazi, i dogovorite izvođenje radova uz asistenciju Xella tima, možete računati na našu podršku tokom celokupnog procesa.
Nakon što pogledate idejna rešenja Ytong kuća označena sa natpisom „Mogućnost realizacije u sivoj fazi“ i odaberete tipsku kuću koja najviše odgovara Vašim potrebama, možete nam se obratiti putem info linije. Povezaćemo Vas sa regionalnim predstavnikom, u zavisnosti od mesta izgradnje kuće. Naš regionalni predstavnik odgovoriće na sva Vaša pitanja i predočiti Vam sve detalje u vezi izgradnje kuće u Sivoj fazi. Kada se upoznate i saglasite sa svim detaljima, pristupate potpisivanju „Ugovora o savetovanju i posredovanju“, sa savetnikom. Savetnik je zvanični spoljni saradnik komapnije Xella Srbija, sa potrebnim znanjem i iskustvom na izgradnji porodično-stambenih objekata Ytong sistemom gradnje. Navedenim ugovorom se definiše iznos akontacije, odnosno procenat od ukupne cene izgradnje kuće, koji je potrebno uplatiti. Kao i kod kupovine stana, akontacija služi kao garancija Vaše definitivne odluke da gradite kuću u Ytong sistemu gradnje, pod predočenim uslovima. Potpisivanjem ugovora stičete pravo na GRATIS PROJEKAT za odabrano tipsko idejno rešenje Ytong kuće.

Sledeći korak u procesu jeste precizno dogovaranje svih detalja sa izvođačem radova i potpisivanje „Ugovora o izgradnji“ sa preporučenom građevinskom firmom. Ugovorom su definisana obostrana prava i obaveze, ali u nastavku izdvajamo najrelevantnije obaveze izvođača radova prema Vama kao investitoru projekta:

  • Izvođać radova u okviru dogovorene cene izgradnje nabavlja i doprema sav potreban materijal na Vaše gradilište
  • Smeštaj i ishrana radnika na gradilištu su isključiva obaveza izvođača radova
  • Izvođač radova je u obavezi da izgradnju željene kuće izvede najkasnije 3 meseca od dobijanja građevinske dozvole

Nadamo se da smo Vam u dovoljnoj meri približili proces izgradnje kuće u sivoj fazi, ali znamo da se kuća najčešće gradi jednom u životu i da sigurno postoje pitanja koja nismo obuhvatili tekstom. Zato budite slobodni da nas kontaktirate. Rado ćemo odgovoriti na sva Vaša pitanja i pružiti Vam podršku, tokom svih faza realizacije izgradnje Vašeg novog doma.

Izgradnja kuće u Ytong sistemu gradnje, omogućiće Vam život u prirodnom, energetski efiksanom i trajnom domu za više generacija!