Top

Gradnja kuće u sivoj fazi

Termin „siva faza“ se često pominje u građevinarstvu. Šta podrazumeva siva faza, zašto se opredeliti za izgradnju kuće do sive faze i kako Vam Xella tim može pomoći na tom putu, saznajte u nastavku teksta.

Šta podrazumeva Siva faza?

Siva faza podrazumeva određen nivo izvedenosti objekta. Na primeru porodičnih kuća siva faza uključuje iskop, izradu temelja, zidova i krova. Ukoliko je u pitanju spratna kuća, sivom fazom je obuhvaćena i izrada međuspratne konstrukcije.  Drugim rečima, objekat je u potpunosti ozidan i stavljen pod krovni pokrivač, što znači da je u dovoljnoj meri zaštićen do otpočinjanja završnih i zanatskih radova.

Zašto se opredeliti za izgradnju kuće u „Sivoj fazi“?

Siva faza predstavlja dobar izbor koji Vas lišava nepotrebnih kompromisa. Često zbog ograničenosti budžeta dolazi do odluke o smanjenu površine kuće koja Vam je zaista potrebna ili ušteda na materijalima za gradnju. Izgradnja kuće u sivoj fazi Vam omogućava da izgradite kuću od kvalitetnog Ytong materijala, koji je ujedno i sama srž Vašeg doma. Tokom života kuća se renovira nekoliko puta i gotovo sve je moguće promeniti, poput keramike, podova ili stolarije. Jedino što tokom renoviranja ne možete promeniti jesu zidovi, i zato mudro odaberite materijal za izgradnju Vašeg budućeg doma!

Zašto Ytong kuća u sivoj fazi?

Ytong materijal poseduje niz prednosti od kojih je svakako najpoznatija vrhunska termoizolacija. Savršen spoj građevinskog materijala sa termoizolacionim svojstvima, štedeće za Vas kako tokom same izgradnje, tako i kasnije tokom eksploatacije kuće.

Ukoliko izgradite kuću u sivoj fazi od Ytong materijala, prilikom završnih radova Vam neće biti potrebna nikakva dodatna termoizolacija, što je svakako značajna ušteda.

Pravilno ozidani zidovi od Ytong-a, ne zahtevaju unutrašnje malterisanje, već su dovoljno ravni, te ih možete direktno gletovati. Ytong se veoma lako obrađuje i oblikuje, te u mnogome pojednostavljuje proces sprovođenja elektro i vodovodnih izolacija.

Ytong materijal je sačinjen od potpuno prirodnih sirovina, masivan i trajan, te će Vama i Vašoj porodici omogućiti život u prijatnom i udobnom domu za više generacija.