Top

Kako vam horoskop može pomoći da uredite dom

Horoskop koji vam otkrivamo predstavlja zabavu sa dozom istine. Uostalom, proverite – možda vam usput „doleti“ i neka ideja za preobražaj vašeg enterijera!

OVAN – pristupačno i efikasno

Ovan je vatreni znak. Priroda mu je prilično nestrpljiva i agresivna. Ovnovi nemaju vremena da se zamaraju s puno detalja jer hrle k cilju, borci su i pomalo su nemirni. U njihovom životnom prostoru sve treba da bude uređeno tako da funkcioniše i da je pristupačno. Horoskop predviđa da pripadnike ovog znaka posebno privlače sve nijanse crvene boje.

Ipak, ne preterujte s crvenom na zidovima, upotrebite je u detaljima. Prilikom uređenja doma koristite intenzivnije i svetle boje. Izbegavajte zagasite i pastelne boje koje ne idu uz snažnu ličnost Ovnova.

Ovnovima savetujemo da odrede sebi jedan zid na kojem će se nalaziti trofeji, nagrade i uspomene važne za njihov život i koje će zajedno činiti da se Ovan oseća prijatno i smireno.

BIK – prirodno i udobno

Zemljani znak, Bik, prilično je tvrdoglav i ne dopušta da mu drugi uređuju dom. Privlače ga sve zemljane boje – od smeđe i zelene do bež. Potrebno mu je da dom bude mesto za užitak i odmor. Voli i velike komade nameštaja jer… Bik najviše voli da se izvali na ogromnom kožnom trosedu, a dodatnu udobnost stvara detaljima poput tepiha, zavesa i jastučića.

Kako je po horoskopu Bikovima kvalitet na prvom mestu, predlažemo da birate prirodna vlakna koja vam stvaraju prijatnu i opuštajuću atmosferu. Ukoliko dugo niste koristili neke komade nameštaja, ne zatrpavajte svoj dom već ih poklonite nekome.

BLIZANCI – šareno i multifunkcionalno

Blizanci se mogu prilagoditi svakoj situaciji. Tako je i kada se radi o dekoraciji. Oni generalno vole šare, razne motive i dezene, kao i neobične boje. Teško im je da miruju, pa vrlo često razmišljaju o renoviranju stana i obnovi nameštaja, a u tome im može pomoći ideje za brzo uređenje doma. Zato je najbolje da tu svoju potrebu za promenom iskoriste da svoj dom učine funkcionalnijim, ali i vedrijim pomoću novih smelih tepiha ili jastuka koji mogu „zašareniti“ prostor.

Blizancima je komunikacija važna pa im je neophodan moderan i multifunkcionalan nameštaj. Preporučujemo vam nabavku kvalitetnih i estetski zanimljivih zidnih nosača ili pak vrhunske police za TV i računare. Svakako, obavezno osigurajte i superbrzi internet.

RAK – toplina i porodične fotografije

Promena raspoloženja karakteristika je Rakova. Oni su nežni i emotivni pa im je potrebno da budu okruženi mirnim, zagasitim bojama. Svetlo siva, srebrna i krem boja u kući povoljno će uticati na njihova osećanja. Potreban im je kutak za relaksaciju i mirišljave sveće.

Zato, Rakovi, horoskop vam savetuje da ukrasite ceo zid ili pak kompletan hodnik uokvirenim fotografijama svoje uže i šire porodice kao i nekim uspomenama iz prošlosti. Budući da ste sentimentalna duša, ti će vam predmeti značiti mnogo više nego neki najnoviji trendi komad nameštaja. A kako biste što češće bili okruženi dragim ljudima, u svom dvorištu napravite savršen kutak za druženje.

LAV – luksuzno i puno svetla

Lavovi su, kaže horoskop, hrabri i strastveni. Stoga vole da njihova kuća bude džungla ili zamak, naravno u simboličnom smislu! Puno smelih, jarkih boja i prirodna svetlost obavezan je deo njihovog doma. Osim toga Lavovi vole tople boje, crvenu, narandžastu, žutu, zlatnu i smeđu boju. Ponosni su, pa je zato za Lavove bitno da im dom bude ispunjen predmetima koji pokazuju njihovo nasleđe i prošlost.

Predlažemo, Lavovi, da kao pravi predstavnici svoga horoskopskog znaka, priuštite sebi najbolje što možete. Jer, to vam godi. Svoju postojeću kolekciju obogatite nekim novim, atraktivnim komadom nameštaja.

DEVICA – uredno i funkcionalno

Za Devicu tvrde kako je najveći perfekcionista Zodijaka. Kuća svake horoskopske Device je čista, organizovana i smirena, ali što se dekoracije tiče, Device idu iz krajnosti u krajnost. Ili naginju ka zagasitim bojama (bela, siva, maslinasto zelena) koje razbijaju cvetnim aranžmanima i detaljima jarkih boja ili su im domovi obojeni u tamnoplavu boju, puni smelih šara i komada nameštaja. Premda su mogućnosti za dekoraciju beskonačne, u domu jedne Device obično ćete naći šarene jastučiće.

Devicama predlažemo da u svom domu iskoriste svaki pa i najmanji prostor i da ne opterećuju svoje enterijere nečim što nema svoju funkciju. Tako se, na primer, slobodan kutak od svega četiri kvadrata može iskoristiti za kućnu kancelariju. Uz dobru organizaciju i istančan osećaj za estetiku, Device su majstori u korišćenju formule „kako s malo toga napraviti tako puno“.

VAGA – harmonija i estetika

U svetu horoskopskih Vaga mora postojati balans i harmonija. Vage cene udobnost, ali samo u kombinaciji sa elegancijom. Vole umetnost i dizajn, a teže ka tamnijim nijansama kobaltne, crvene i zelene boje. Vole simetriju i smeta im kada se boje i dezeni u stanu ne uklapaju.

Drage Vage, s obzirom da vam je estetika tako važna pobrinite se da ukrasite životni prostor stvarima koje odražavaju vaš stil. Izbegavajte rasprodaje i polovne stvari. Vaš dom nek’ bude nalik kakvoj umetničkoj galeriji u kojoj su izloženi originali. Upotrebljavajte svetle i prozračne boje kao i metalne i staklene površine.

ŠKORPIJA – svetiljke i jednostavnost

Škorpija važi za jednog od najintenzivnijih znakova u Zodijaku. Neke Škorpije se osećaju prijatno kada su okružene jednostavnim prirodnim bojama, belom ili crnom, uz mnogo različitih dezena u enterijeru, a neke vole bordo boju, narandžastu ili kestenjastu, uz koje uklope nekoliko jednostavnijih komada nameštaja. Škorpije obožavaju svetlo, pa je zato njihov dom ispunjen raznim svetiljkama.

Kako je, Škorpije drage, vaš dom za vas najdraže utočište, horoskop daje preporuku da pri uređenju koristite mirne i tamnije boje. Privatnost vam je, takođe, izrazito bitna pa lične uspomene radije čuvajte u fioci. Dosta se vežete za stvari i pomalo patite od „sindroma hrčka“ skupljajući ih, stoga bi bilo dobro da povremeno napravite selekciju i rešite se viška predmeta.

STRELAC – puno predmeta i boja

Prilikom ulaska u dom jednog Strelca mogla bi vam se javiti pomisao kako ste, zapravo, nekud izašli. Avanturisti koji obožavaju prirodu i putovanja, Strelci će se okružiti raznim nijansama plave, žute i narandžaste boje, cvećem, biljkama i uspomenama sa putovanja širom sveta. U središtu dnevne sobe, može se desiti, da stoji mini bar u obliku globusa.

Strelci, praktičari s romskom dušom, neretko odaberu dom na točkovima, a ni selidbe im nisu strane. Međutim, dragi Strelci, priznajte da se nekad zatrpate brojnim predmetima koji svedoče o nekim vašim uzbudljivim trenucima iz života. Zato, pokušajte urediti sve stvari tako da vam bude što lakše da održavate kuću, kako ne biste još i time razbijali glavu dok ste negde na putu.

JARAC – udobnost i mir u domu

Za Jarčeve važi uvreženo mišljenje da mnogo vremena provode na poslu. Stoga im je bitno da dom bude izvor stabilnosti i udobnosti. Organske boje bakra i smeđe boje, uz zlatnu i tamnoplavu naprosto su stvorene za Jarčeve. Tvrdoglavi Jarčevi vole tradicionalni nameštaj i nisu veliki pobornici mode. Kod njih ćete pronaći glomazne radne stolove ili ogromne police za knjige, kao i brojne predmete koje je Jarčeva porodica koristila u prošlosti.

S tim u vezi, horoskop Jarčeve savetuje da unesu u svoj prostor odabrane predmete koji odražavaju njihovu prošlost, uključujući i porodično nasleđe, kao i vintage komade koji su odnedavno ponovno u trendu. Kako je praktičnost jedna od vaših odlika, razmislite o prenameni nekog komada nameštaja pre nego što ga bacite, prodate ili poklonite.

VODOLIJA – ekscentrično i kreativno

Jedinstvenost je karakteristika Vodolija. Oni pomeraju granice kreativnosti. Horoskop govori da se dom Vodolija prepoznaje prema srebrnim ili intenzivnim bojama i modernom nameštaju. Sve što je ekscentrično naći će se u njihovom stanu. Vodolije vole da sami izrade mnogo toga, pa ćete videti svakakve inovativne predmete i nameštaj poput unikatnih polica u njihovom domu.

Zato, drage Vodolije, pošto ste poznati po eklektičnoj crti, ne obraćajte puno pažnje na pravila i neke smernice dizajna već svoj životni prostor uredite onako kako i odgovara vašem ukusu. Vama je sve dopušteno pa možete slobodno međusobno kombinovati razne dezene ili tačkice s prugama, kao i sve ono što stvara vaš jedinstveni stil.

RIBE – voda i boje prirode

Ribe, kao „najvodeniji“ od svih vodenih znakova, moraju biti okružene prirodom, pa čak i u svom domu. Takođe, nužan im je kutak u kojem se mogu osamiti u tišini, zato je japanski stil idealan za uređenje njihovog doma. Voda smiruje ovaj horoskopski znak, pa horoskop za Ribe preporučuje nabavku akvarijuma ili ZEN fontane. U svome enterijeru Ribe preferiraju ljubičastu, zelenu i plavu boju.

Kako su Ribama kao vodenom znaku bitne tačke u kući – kupatilo i toalet, preporučujemo da taj deo doma uredite što raskošnije i ugodnije za boravak. Birajte stambene prostore koji mame svojom udobnošću i jednostavnošću, kao i jednostavnijim površinama koje je lako održavati.