Top

Najbolji građevinski materijali za različite oblike objekata

Savremena arhitektura iz godine u godinu postaje sve naprednija i inovativnija. Zato se pored zahteva za zdravijom, održivijom i kvalitetnijom gradnjom, sve više potencira atraktivan i inovativan dizajn, i to od spoljnih konstruktivnih elemenata, pa sve do najmanjih detalja u unutrašnjosti objekta. Stoga najuspešnije arhitekte i investitori više ne grade samo “obične zgrade”, već prava remek dela moderne arhitekture. 

Za savremene objekte zato sve bitniji postaje izbor materijala. Upravo onih koji omogućavaju lako i precizno oblikovanje, kako spoljašnjih elemenata objekta, tako i elemenata unutrašnje arhitekture. Zbog toga se već prilikom odabira građevinskog materijala mora razmišljati i o samom kvalitetu gradnje, ali i o formi objekta, a YTONG se pokazao kao materijal koji može u potpunosti da odgovori na sve te zahteve.

Brojne prednosti YTONG blokova omogućile su da ovaj građevinski materijal ne bude samo prvi izbor kada se gradi zdrav, siguran, trajan i energetski efikasan objekat, već i kada se radi o zgradama i kućama inovativne i kreativne forme koji zahtevaju fleksibilnu i prilagodljivu građu.

Savršeno oblikovanje eksterijera

Kvalitetni građevinski materijali poput YTONG blokova omogućili su arhitektima da lakše izraze svoju kreativnost i da se poigraju oblicima i formama, kako bi njihovi objekti postali prepoznatljivi simboli moderne arhitekture.

Stoga se YTONG istakao na tržištu kao superioran blok. Sa jedne strane garantuje toplotnu i zvučnu izolaciju, stabilnost objekta i brzu gradnju. A sa druge strane pruža neograničene mogućnosti oblikovanja i pravljenja svih željenih formi.

YTONG se izuzetno lako obrađuje i oblikuje, pa se gradnja zaobljenih zidova, kružnih prozorskih okvira ili raznih dekorativnih fasadnih elemenata izvodi brzo i jednostavno, i to uz minimum otpada, šuta i škarta, što samim tim donosi i dodatne uštede.

Osim rešenja za novogradnju, YTONG je idealan izbor i za nadogradnju ili renoviranje bilo koje vrste objekata. Praktičan je, funkcionalan i omogućuje da se nadograđeni element savršeno uklopi uz postojeći objekat.

Gradnja po meri u enterijeru

Još jedna ogromna prenos YTONG-a leži u neograničenoj mogućnosti oblikovanja čak i najmanjih detalja u unutrašnjosti objekta. Tako uz pomoć ovog materijala veoma lako i brzo možete izgraditi unikatne police za dečiju sobu, kamin za dnevnu sobu, ormariće za kuhinju ili tuš kabinu za kupatilo. Možete napraviti kružne pregradne zidove i lučne prolaze ili pregraditi prostor otvorenim policama nepravilnog oblika. Mogućnosti su praktično neiscrpne.

Uz ovaj fleksibilan materijal možete kreirati dom kakav ste oduvek sanjali. Uredite enterijer po uzoru na one iz lifestyle magazina. Štaviše, ne morate se više ograničavati samo na ono što je dostupno u klasičnim radnjama ili salonima, već možete oblikovati enterijer po sopstvenoj želji.

Uz savršen dom – i  bašta iz snova

Mogućnost jednostavnog oblikovanja YTONG blokova olakšaće vam i uređenje dvorišta ili terase jer svaki element eksterijera – od klupa i stolova, preko žardinjera i dekorativnih skulptura, pa sve do baštenskih pergola, može biti izrađen od ovog građevinskog materijala.

Zato je YTONG izuzetno pogodan izbor za outdoor nameštaj. Garantuje trajnost i otpornost na vremenske prilike. A istovremeno vam pruža mogućnost da dimenzije, formu i stil svih baštenskih elemenata prilagodite sopstvenom ukusu i potrebama.