Najbolji građevinski materijali za različite oblike objekata

Savremena arhitektura iz godine u godinu postaje sve naprednija i inovativnija. Zato se pored zahteva za zdravijom, održivijom i kvalitetnijom gradnjom, sve više potencira atraktivan i inovativan dizajn, i to od spoljnih konstruktivnih elemenata, pa sve do najmanjih detalja u unutrašnjosti objekta. Stoga najuspešnije arhitekte i investitori više ne grade samo “obične zgrade”, već prava remek dela moderne arhitekture. 

Za savremene objekte zato sve bitniji postaje izbor materijala koji omogućavaju lako i precizno oblikovanje, kako spoljašnjih elemenata objekta, tako i elemenata unutrašnje arhitekture. Zbog toga se već prilikom odabira građevinskog materijala mora razmišljati i o samom kvalitetu gradnje, ali i o formi objekta, a YTONG se pokazao kao materijal koji može u potpunosti da odgovori na sve te zahteve.

Brojne prednosti YTONG blokova omogućile su da ovaj građevinski materijal ne bude samo prvi izbor kada se gradi zdrav, siguran, trajan i energetski efikasan objekat, već i kada se radi o zgradama i kućama inovativne i kreativne forme koji zahtevaju fleksibilnu i prilagodljivu građu.

Savršeno oblikovanje eksterijera

Kvalitetni građevinski materijali poput YTONG blokova omogućili su arhitektima da lakše izraze svoju kreativnost i da se poigraju oblicima i formama, kako bi njihovi objekti postali prepoznatljivi simboli moderne arhitekture.

Stoga se YTONG istakao na tržištu kao superioran blok jer s jedne strane garantuje toplotnu i zvučnu izolaciju, stabilnost objekta i brzu gradnju, dok s druge strane pruža neograničene mogućnosti oblikovanja i pravljenja svih željenih formi.

YTONG se izuzetno lako obrađuje i oblikuje, pa se gradnja zaobljenih zidova, kružnih prozorskih okvira ili raznih dekorativnih fasadnih elemenata izvodi brzo i jednostavno, i to uz minimum otpada, šuta i škarta, što samim tim donosi i dodatne uštede.

Osim rešenja za novogradnju, YTONG je idealan izbor i za nadogradnju ili renoviranje bilo koje vrste objekata  jer je praktičan, funkcionalan i omogućuje da se nadograđeni element savršeno uklopi uz postojeći objekat.

Gradnja po meri u enterijeru

Još jedna ogromna prenos YTONG-a leži u neograničenoj mogućnosti oblikovanja čak i najmanjih detalja u unutrašnjosti objekta. Tako uz pomoć ovog materijala veoma lako i brzo možete izgraditi unikatne police za dečiju sobu, kamin za dnevnu sobu, ormariće za kuhinju ili tuš kabinu za kupatilo. Možete napraviti kružne pregradne zidove i lučne prolaze ili pregraditi prostor otvorenim policama nepravilnog oblika. Mogućnosti su praktično neiscrpne.

Uz ovaj fleksibilan materijal možete kreirati dom kakav ste oduvek sanjali i urediti enterijer po uzoru na one iz lifestyle magazina. Štaviše, ne morate se više ograničavati samo na ono što je dostupno u klasičnim radnjama ili salonima, već možete oblikovati enterijer po sopstvenoj želji.

Uz savršen dom – i  bašta iz snova

Mogućnost jednostavnog oblikovanja YTONG blokova olakšaće vam i uređenje dvorišta ili terase jer svaki element eksterijera – od klupa i stolova, preko žardinjera i dekorativnih skulptura, pa sve do baštenskih pergola, može biti izrađen od ovog građevinskog materijala.

Zato je YTONG izuzetno pogodan izbor za outdoor nameštaj jer garantuje trajnost i otpornost na vremenske prilike, a uz to vam pruža mogućnost da dimenzije, formu i stil svih baštenskih elemenata prilagodite sopstvenom ukusu i potrebama.