Top

Šampioni u brzoj gradnji: 2,5 puta brža gradnja [VIDEO]

Sistem gradnje koji su osmislili stručnjaci iz kompanija “Xella” ne samo što skraćuje vreme gradnje vašeg objekta za dva i po puta, već vam ujedno obezbeđuje i dvostruke uštede – štedi vam novac koji bespotrebno trošite na ogroman broj radnih sati koje plaćate izvođačima i radnicima na gradilištu, ali i novac koji trošite na građevinski materijal koji rasipate sa konvencionalnim sistemom gradnje.

Vreme potrebno za izgradnju objekta jedan je od najbitnijih faktora za sve koji grade. Bez obzira da li se radi o kući, poslovnom prostoru ili stambenoj zgradi. Gradnja obično traje dugo, neretko se probijaju rokovi, a sve to direktno utiče i na povećanje troškova. Stoga ne čudi što je upravo vreme izvor najvećih frustracija tokom gradnje i čekanja na useljavanje u novi objekat.

Kompanija “Xella” je zato osim razvoja visokokvalitetnih građevinskih materijala konstantno radila i na razvoju sistema gradnje. Rešenje je pronađeno u  Xella sistemu gradnje koji je već postao neprikosnoveni šampion brze gradnje na teritoriji Srbije.

2,5 puta brža gradnja uz YTONG

Dobitna formula ovog sistema gradnje krije se u korišćenju YTONG blokova jer su lakši i većih dimenzija, što obezbeđuje neuporedivo bržu i lakšu gradnju. Dokazano je da se sa YTONG-om u odnosu na konvencionalne blokove gradi dva i po puta brže. To najbolje dokazuje i video sa terena koji odlično ilustruje kako izgleda proces gradnje YTONG blokovima u odnosu na konvencionalne blokove, a rezultat je fascinantan – ono što se sa YTONG-om izgradi sa 25 minuta, sa drugim blokovima gradi se duže od 62 minuta.

Zato je kompanija “Xella” zaštitila jedinstveni Xella sistem gradnje kao svoj patent i učinila ga dostupnim svima koji grade YTONG materijalima.

Velike uštede i na radnim satima i materijalu

Neuporedivo brža gradnja koju ovaj sistem obezbeđuje štedi vreme. Automatski dovodi i do velikih ušteda prilikom izvođenja radova. Obzirom da je broj radnih sati koji se plaćaju izvođačima i radnicima značajno manji, direktno obezbeđuje drastične uštede u novcu. To je posledica činjenice da YTONG proizvodi omogućavaju neuporedivo brže zidanje – potrebno je samo 8 komada blokova u kvadratnom metru (m²), 20 kg maltera za kubni metar blokova (m³),  kao i fuga 2-3 mm. To istovremeno znači da se tokom gradnje troši manja količina maltera, što donosi dodatnu uštedu.

Detaljno uputstvo za gradnju

Da bi dodatno olakšali proces gradnje svima koji se odluče za Xella sistem, stručnjaci iz kompanije “Xella” ponudili su i detaljno uputstvo za gradnju, od prvih koraka do samog završetka objekta. Tako u YTONG UPUTSTVU ZA GRADNJU možete pronaći sve što je potrebno da znate, od nivelisanja i postavljanja prvog reda, preko oblikovanja YTONG elemenata i zidanja, pa sve do obrade spoljašnjih i unutrašnjih zidova.