Top

Tvoja kuća, tvoja energija!

Svaka kuća odiše posebnom, sebi svojstvenom energijom. U pitanju je osobenost ukućana koja ispunjava kuću jedinstvenom i dragocenom energijom, čineći je domom. Međutim, ovde je reč o  drugoj vrsti energije – energiji za grejanje i hlađenje doma, koja zbog konstantnih kolebanja na tržištu postaje sve skuplja i dragocenija.

KOLIKO ĆE ENERGIJE TROŠITI VAŠA BUDUĆA KUĆA?

Kada kupujemo auto, potpuno je uobičajeno da se u samom startu raspitamo kolika će biti njegova potrošnja goriva. Ovo je često i odlučujuća stavka prilikom odabira određenog modela. Ali da li ste se ikada zapitali koliko će energije trošiti vaša buduća kuća?

Kuća je takođe potrošač, baš poput automobila, sa razlikom što je kuća nešto što traje i najčešće se gradi za više generacija. Upravo zato je od izuzetne važnosti predvideti i dugoročno planirati njenu potrošnju.

Na potrošnju energije za zagrevanje i hlađenje objekta utiče niz činilaca, a među najvažnijim je svakako materijal za gradnju i temoizolaciju kuće.

YTONG – IDEALAN MATERIJAL ZA GRADNJU ENERGETSKI EFIKASNIH KUĆA

Ytong je spojio i gradnju i izolaciju u samo jednom bloku, tzv. Ytong Termo blok. Ytong Termo je građevinski materijal sa izuzetnim termoizolacionim svojstvima, koji vam omogućava da izgradite kuću u samo jednom sloju zida, bez ikakve dodatne termoizolacije. Ytong Termo blok ispunjava sve aktuelne zakonske propise po pitanju termoizolacije, pa čak i više od toga ukoliko se opredelite za Ytong Termo blok debljine 37,5 cm.

Ytong je kreirao celokupan sistem gradnje u kome se svi elementi idealno dopunjuju i znatno olakšavaju i ubrzavaju proces izgradnje doma. Ytong sistem gradnje raspolaže sa protivpotresnim blokovima za izradu vertikalnih serklaža (stubova), gotovih elemenata koji ostaju u konstrukciji za izradu nadprozornika i nadvratnika, kao i međuspratnom i krovnom konstrukcijom.

Upotrebom Ytong sistema gradnje možete izgraditi energetski efikasan dom za vas i vašu porodicu.

ZDRAVO STANOVANJE UZ YTONG

Ytong je potpuno prirodan materijal i zahvaljujući tome obezbeđuje izuzetnu paropropusnost Ytong Termo bloka i daje mu apsolutnu prednost u odnosu na druge građevinske materijale.

Drugim rečima zidovi izgrađeni od Ytong-a „dišu“, nema kondenzacije vlage u prostorijama, što omogučava zdravu i kvalitetnu mikroklimu za vas i vašu porodicu!

Ytong istovremeno ujednačava kolebanja temperature i reguliše vlažnost vazduha, pa se u objektu ne osećaju velike razlike u oscilacijama spoljne temperature, odnosno vremenskih uslova.

Gradnja kuće Ytong sistemom gradnje obezbediće kvalitetno, zdravo i ekonomično stanovanje uz minimalnu potrošnju energije!

Još uvek nemate projekat? Upotrebom Ytong kalkulatora izračunajte okvirne količine materijala.

Imate sopstveni projekat? Pošaljite nam zahtev za besplatan proračun i specifikaciju materijala.

Ukoliko je Vaš izbor da objekat izvodite po fazama, moguć je dogovor sa izvođačima da se objekat izvede do nivoa „Siva faza“.