Top

ŽIVITE ZDRAVO UZ PRIRODU!

Ytong je proizveden od prirodnih sirovina: kvarcnog peska, kreča, cementa, gipsa i vode.

Za gradnju svojih domova, ljudi najradije koriste prirodne materijale, koji u procesu gradnje ili eksploatacije zadržavaju svoje vrednosti. Napravljen od potpuno prirodnih sirovina, Ytong spada u ekološke i energetski efikasne materijale. U pitanju je mineralni građevinski materijal, bez štetnih materija koji omogućava sigurno, trajno i zdravo stanovanje.

Stoga je važno naglasiti da je Ytong potpuno prirodan materijal, koji je ekološki prihvatljiv, kako u upotrebi, tako i u procesu proizvodnje, što potvrđuju atesti izdati od strane relevantnih institucija. Komanija Xella Srbija, proizvođač Ytong materijala, je dugogodišnja članica Saveta zelene gradnje Srbije.

Ytong materijal je sačinjen u potpunosti od prirodnih sirovina i napravljen u skladu sa ekološkim standardima. Izgradnja Ytong kuće omogućiće Vam život u zdravom objektu, koji odlikuju paropropusnost zidova i optimalna mikroklima tokom cele godine. To praktično znači da zidovi od Ytong materijala „dišu“ i upravo zato je život u Ytong kući prijatan i nema bojazni od pojave vlage ili kondenza.

Izuzev što je prirodan materijal, jedna od najvažnijih prednosti Ytong materijala jeste izuzetna termika – Ytong je građevinski materijal sa izvanrednim termoizolacionim svojstvima.

Zahvaljujući termoizolacionim osobinama Ytong materijala, troškovi grejanja i hlađenja Vaše kuće biće znatno niži tokom decenija stanovanja.