Top

MISLITE NA PROTIVPOŽARNU SIGURNOST

Na sreću, vrlo se retko nalazimo u stvarnoj opasnosti od požara. Ipak, u slučaju neposredne opasnosti, kuća građena Ytong-om pruža optimalnu zaštitu od požara!

Mere protivpožarne zaštite su važna stavka prilikom gradnje. Stoga bi sopstvenu kuću trebalo sagraditi na način da bude sigurna i od požara. Ytong, kao čisti mineralni građevinski materijal je negoriv. Ne sadrži štetne supstance i stoga ne emituje ništa što bi moglo biti štetno po zdravlje. Čak i u slučaju požara, ne stvaraju se štetne materije.

Zidovi od Ytong materijala ispunjavaju zahteve za protivpožarnost već u debljini od 175 mm. Komponente sklopa nisu zapaljive, ne kaplju prilikom sagorevanja i ne stvaraju dim ili gasove. Kao rezultat toga, porobeton kao građevinski materijal sprečava širenje požara više od 360 minuta – daleko duže nego što je potrebno trenutnim standardima.

Čak i tanki pregradni zidovi pružaju požaru dovoljno otpora da Vama i Vašoj porodici pruže najveću moguću sigurnost. I sve to bez povećanih troškova i bez dodatnih uređaja za protivpožarnu zaštitu!

Ytong je proizveden isključivo od negorivih mineralnih sirovina i pripada klasi A1 otpornosti na požar.