Ideje i saveti za Vaš dom

Zašto se opredeliti za izgradnju kuće u sivoj fazi?

Izgradnja kuće se najčešće dešava jednom u životu. Tom prilikom san svakog čoveka je da sebi i svojoj porodici obezbedi dugoročno i najbolje rešenje u okviru raspoloživog budžeta. Savršen dom zavisi od mnogo faktora, ali je svakako ključan izbor materijala za gradnju.

Pročitaj više

Uređenje dvorišta uz pomoć Ytonga – od klupe do skulpture

Uređenje dvorišta prema individualnim željama, sigurno je jedan od nalepših projekata prilikom gradnje kuće. Dvorište jeste upravo ono što kuću izdvaja od stana i daje Vam sav komfor koji ste priželjkivali, kao i mogućnosti da ostvarite sve svoje ideje od bašte i letnjikovca, do roštilja na otvorenom.

Pročitaj više

Gradnja letnje kuhinje

Porodična okupljanja i druženja s prijateljima tokom letnjih večeri, idealna su uz prave gurmanluke.  Odvažite se i obogatite svoje dvorište ili baštu letnjom kuhinjom.

Pročitaj više

Otvoreni prostor u enterijeru

„Open space“ ili otvoreni prostor u enterijeru je naziv arhitektonskog koncepta u kome su dnevni boravak, trpezarija, kuhinja i druge prostorije unutar doma povezani u skladnu celinu.

Pročitaj više

Zašto ulagati u energetsku sanaciju objekta

Energetska sanacija objekta je od izuzetnog značaja kada je u pitanju potrošnja energije. Svaka kuća ili druga vrsta objekta je potrošač energije. Kako bi se potrošnja energije svela na minimum, neophodno je preduzeti sve korake u cilju ostvarivanja što bolje termoizolovanosti objekta. 

Pročitaj više

Moderne kuće – vizuelna estetika novog vremena

Moderne kuće sa ravnim krovom postaju sve popularnije i zaista mogu biti puno više od popularnog doživljaja “kocke”. Jednostavan oblik kakav sve češće imaju današnje kuće, pruža mogućnost maksimalne iskorišćenosti stambenog prostora u svim njegovim delovima.

Pročitaj više

Uradi sam: Police

Ukoliko ste skloni „Uradi sam“ opciji, police su jedan od prvih elemenata koje možete uspešno i uz malo truda izraditi u Vašem domu. Izuzev praktične primene, police imaju i estetsku ulogu i veoma se lepo uklapaju u svaki prostor.

Pročitaj više