Top

Siva faza

Ukoliko se opredelite za izgradnju kuće u sivoj fazi, dobra vest je da na tom putu ne morate biti sami – možete se osloniti na pomoć i podršku kompanije Xella. Kreirali smo za vas novi koncept za izgradnju porodičnih kuća, koji podrazmeva (ugovorom definisanu) podršku prilikom gradnje kuće u sivoj fazi,  odnosno povezivanje sa projektantima i izvođačima radova i praćenje procesa izgradnje.  Ceo koncept je kreiran sa ciljem da do svog doma stignete što pre, što lakše i uz stručnu pomoć.

Napomena: Koncept Ytong sive faze se odnosi samo na idejna rešenja Ytong tipskih kuća, prikazanih na našem sajtu i označenih sa “Mogućnost realizacije u sivoj fazi”.

Saznajte više

Siva faza podrazumeva završetak grubih građevinskih radova:

  • Temelja
  • Zidova
  • Krova

Siva faza obuhvata iskop, izradu temelja, zidanje zidova, postavljanje međuspratne konstrukcije (ukoliko je kuća spratna), kao i stavljanje ozidane kuće pod krov. Kuća izvedena u sivoj fazi je pokrivena i dovoljno zaštićena za naknadno otpočinjanje faze zanatskih i završnih radova.

Izgradnja kuće u sivoj fazi Vas lišava svih najtežih i grubih radova, ostavljajući Vam dovoljno prostora i vremena za otpočinjanje završnih radova.

PREDNOSTI IZGRADNJE YTONG KUĆE

Ytong materijal poseduje niz prednosti od kojih je svakako najpoznatija vrhunska termoizolacija. Savršen spoj građevinskog materijala sa termoizolacionim svojstvima, štedeće za Vas kako tokom same izgradnje, tako i kasnije tokom eksploatacije kuće.

Ukoliko izgradite kuću u sivoj fazi od Ytong materijala, prilikom završnih radova Vam neće biti potrebna nikakva dodatna termoizolacija, što je svakako značajna ušteda.

Ujedno, pravilno ozidani zidovi od Ytong-a, ne zahtevaju unutrašnje malterisanje, već su dovoljno ravni, te ih možete direktno gletovati. Ytong se veoma lako obrađuje i oblikuje, te u mnogome pojednostavljuje proces sprovođenja elektro i vodovodnih instalacija.

Ytong materijal je sačinjen od potpuno prirodnih sirovina, masivan i trajan, te će Vama i Vašoj porodici omogućiti život u prijatnom i udobnom domu za više generacija.

ZAVRŠNI RADOVI

Kako smo ranije pomenuli, kada je objekat izveden u sivoj fazi, on je dovoljno zaštićen, što praktično znači da unutrašnje radove možete izvoditi u dinamici koja Vama odgovara.

U zavisnosti od mogućnosti, svakako je preporučljivo da naredni korak bude postavljanje spoljašnje stolarije, kako bi objekat bio u potpunosti zatvoren.

Nakon toga obično slede svi ostali radovi koji se izvode na nivou cele kuće, kao što su postavljanje fasade, sprovođenje elektro i vodo instalacija, ugradnja sanitarija, unutrašnja obrada zidova, kao i postavljanje podova.

ZAŠTO „SIVA FAZA“?

Izgradnja kuće u sivoj fazi Vam omogućava da ne pravite nepotrebne kompromise, već da napravite najbolji izbor materijala za izgradnju kuće, koji je ujedno i sama srž Vašeg doma. Tokom života kuća se renovira nekoliko puta i gotovo sve je moguće promeniti, poput keramike, podova ili stolarije. Jedino što tokom renoviranja ne možete promeniti jesu zidovi, i zato mudro odaberite materijal za izgradnju Vašeg budućeg doma!