Top

Ytong Termo blok

Termoizolacioni blok, debljine 30 i 37,5 cm

Znate li da je Ytong Termo, blok koji u samo jednom sloju, bez dodatne termoizolacije, zadovoljava propisane vrednosti koeficijenta prolaza toplote u zidu definisane novim pravilnikom o energetskoj efikasnosti? Preporučuje se za gradnju spoljašnjih zidova objekata u svim delovima Srbije.

Superiornost Ytong Termo bloka ogleda se u njegovoj višestrukoj funkcionalnosti, ali iznad svega u vrhunskim termoizolacionim osobinama, zahvaljujući poroćelijskoj strukturi i sposobnosti materijala da gotovo ne akumulira toplotu.

Šta je lambda (λ) vrednost i kako se odražava na termiku?

Lambda (λ) vrednost je u građevinarstvu poznata kao koeficijent toplotne provodljivosti, odnosno sposobnost materijala da provodi toplotu. Što je koeficijent toplotne provodljivosti niži, to su termoizolaciona svojstva materijala bolja. Drugim rečima, manja lambda vrednost znači veću uštedu energije.

Unapređeni koeficijent toplotne provodljivosti Ytong Termoblokova 30 i 37,5cm, iznosi svega 0,084 W/mK.

Niska računska lambda vrednost (λdesign=0,088 W/mK) obezbeđuje fantastičnu energetsku efikasnost materijala, i to samo u jednom bloku. Ytong termoblok, debljine 30cm zadovoljava važeće tehničke propise i bez dodatne termoizolacione ploče (U=0,278 W/m²K). Upravo zbog svojih izuzetnih termičkih karakteristika, Ytong je -najbolji izbor za izgradnju objekata niske potrošnje energije, pasivnih objekata i zgrada gotovo nulte energije.