Vlasnici Ytong kuća sa nama su podelili svoja razmišljanja, iskustva i razloge zašto su se odlučili da grade svoje porodične kuće Ytong sistemom gradnje. Saznajte iz prve ruke koje su prednosti i uštede prilikom gradnje Ytong materijalom.

Pogledajte svedočenja vlasnika o životu u Ytong kući i uštedama u energiji za grejanje i hlađenje.

Prezentacija Ytong kuće: Dan otvorenih vrata u Borči

Pogledajte kako izgleda Ytong Promo kuća (tip 24), koju smo u veoma kratkom periodu izgradili u saradnji sa Gradjevinska firma “Neni Plus”.

YTONG: Energetski efikasan kompleks u Kragujevcu

Novi kompleks u Kragujevcu je zamišljen kao niz nezavisnih, samostalnih kuća čije su glavne osobine: samoodrživost, energetska efikasnost i dugoročna isplativost.

Zadovoljni vlasnik Ytong kuće u Novom Sadu

“Zimi, temperatura u kući je 26 stepeni, a leti ne palim klimu zato što mi nije potrebna. Lično ja sam prezadovoljan, ako bih zidao ponovo kuću, zidao bih Ytong-om jer Ytong pruža maksimum.”

Zadovoljni vlasnik Ytong kuće u Gornjem Milanovcu

“Prvi susret sa Ytongom je bio pri samoj izradi kamina, gde sam upoznao prednosti i skoro nikakve mane ovog materijala. Tražeći dobar materijal za moju kuću, došao sam do saznanja da bi Xella materijali bili najbolje rešenje.”

Ivan Milinković, član grupe “Legende”: Moja Ytong kuća

Na obroncima Kosmaja, u idiličnoj prirodi, na mestu gde se formira ruža vetrova, naš istaknuti umetnik i član grupe “Legende”, Ivan Milinković odlučio je da napravi kuću od Ytong materijala.

Nataša Bekvalac: Moja Ytong kuća

Od muškaraca koji su upućeni u gradnju, sam čula sve pohvale za Ytong zidove, odnosno, ko god je imao iskustva sa tom vrstom materijala, bio je jako zadovoljan. Ubrzo sam i kontaktirala Ytong i napravili smo jedan jako lep dogovor na nadam se obostrano zadovoljstvo.

YTONG: Izgradnja kuće u Kragujevcu

„Ytong materijal je veoma zahvalan. Možete da gradite sami, izuzetno je dobar izolator, a elementi od kojih je napravljen su potpuno prirodni. Zbog svih tih karakteristika mogu lako da ga ukombinujem u moj sistem grejanja.“

Nemanja Stefanović, vlasnik Ytong kuće u Kikindi

Jednom rečenicom bih mogao da opišem da je u Ytong kući večito proleće. 24 stepena je bilo tokom leta, kada smo još uvek imali majstore ovde i najlepše je bilo da se uđe unutra i napravi pauza, a ne pod nekim tremom.

Danilo Vučurević, regionalni menadžer za Vojvodinu

Pasivna kuća u Kovačici gradi se Ytong Termoblokom 30cm, na koji će biti dodato još 20cm termoizolacije. Pasivna kuća podrazumeva da će potrošnja energije iznositi do 10kwh/m2 godišnje.

Laci Flajs, zidar po struci, opredelio se za kuću od Ytong-a

Opredelio sam se za Ytong blok na osnovu svog iskustva. Radio sam i sa ciglom i sa drugim vrstama blokova, ali na osnovu mog iskustva došao sam do zaključka da je Ytong blok što se tiče termoizolacije najbolji, a i da je najbrža gradnja.

Androš Šipoš, Ytong kuća u Zrenjaninu

Odabrao sam Ytong na osnovu prethodnog iskustva, obzirom da već imam jednu kuću od Ytong materijala. Ovu kuću od 150 m2 su radila dva majstora, sa povremenim dolaskom ekipe za betonske radove…

Majstor Minja o gradnji porodične kuće nadomak Vršca

Izgradnja ove kuće je trajala oko 50 dana, s tim da se ispod kuće nalazi podrum, čija gradnja je trajala 20 dana, što znači da je na gradnju Ytong-om utrošeno 30 dana. Sa Ytong-om je brže useljenje i odlazak majstora iz kuće.