Top

Rekonstrukcija potkrovlja

Brzina gradnje sa Ytong sistemom od posebne je važnosti upravo u poslovima rekonstrukcije potkrovlja, a posebno kod zamene i rekonstrukcije krova.

Pre renoviranja ili adaptacije potkrovlja, važno je napraviti listu željenih izmena i plan izvođenja pojedinačnih radova. Uz malo dobre volje, upornosti i Ytong sistema gradnje ovaj posao može biti lako i brzo obavljen.

Upotrebom Ytong građevinskog materijala u segmentu renoviranja znatno se skraćuje vreme potrebno za izvođenje radova, ali i kasnije vreme potrebno za sušenje konstrukcije. Naime, sušenje je vrlo brzo tako da je useljenje u sopstveni prostor osigurano u najkraćem vremenskom roku.

Upotrebom Ytong materijala postiže se odgovarajuća nosivost konstrukcije. Ta konstrukcija ujedno svojom težinom ne opterećuje postojeću.

Renoviranje potkrovlja po pravilu obuhvata nekoliko vrsta građevinskih radova: poboljšanje kvaliteta postojećih zidova (izravnavanje), nadogradnju postojećih nosivih i nenosivih zidova radi povećanja njihove visine, pregrađivanje prostorija, a i uređenje enterijera uopšteno.

POTREBNO VAM JE:

  • Ytong Design ploče debljine 5 i 7.5cm
  • Ytong Interio zidni blok debljine 10, 12, 15 i 20cm
  • Ytong beli tankoslojni malter za zidanje poliuretanska pena za popunjavanje dilatacija
  • ankeri
  • Ytong alat

Izravnavanje neravnih zidova

Skidanjem starog maltera sa zidova, pojavljuje se konstrukcija neravne površine s odstupanjima i od nekoliko centimetara, a neretko se nailazi i na razne instalacijske cevi. Kako bi se postupak renoviranja što pre završio, koriste se materijali koji omogućuju brzu i ekonomičnu rekonstrukciju objekata a time i brže useljenje u „novi“, obnovljeni dom. Ytong sistem gradnje je upravo idealno rešenje, a za izravnavanje neravnih zidova koriste se najčešće Ytong blokovi od 5, 7.5 i 10cm.

Ytong blokovima se brzo i praktično izravnavaju neravni zidovi, a proces rada je suv i čist. Prvi red blokova se polaže na produžni malter, a ostali redovi Ytong blokova se zidaju s Ytong tankoslojnim malterom. Svaku drugu ploču potrebno je ankerovati u nosivi zid.

Pregrađivanje tavanskog prostora

Kada od vašeg potkrovlja želite da napravite dodatnu sobu, prostor za razonodu ili bilo šta slično, Ytong blokovi su savršeno rešenje. Pre svega su laki i ne opterećuju konstrukciju, velikih su dimenzija te se brzo i lako sa njima manipuliše. Veoma brzo će učiniti vaš prostor onakvim kakvim ste vi želeli.

Postavljanje pregradnih zidova u potkrovlju se ne razlikuje od već pomenutih pregradnih zidova. U prvom redu, produžni malter radi se zbog nivelacije. Dalje se zida Ytong tankoslojnim malterom i ankeruje svaki treći red u nosivu konstrukciju, a svaki drugi blok poslednjeg reda u plafon.

PREDNOSTI:

  • lagan materijal
  • dodatna termoizolacija
  • lakoća oblikovanja i izrada nepravilnih oblika
  • 2.5 puta brža gradnja
  • čistije mesto gradnje, nema šuta i otpadaka