Top

Jedinstven sistem gradnje za idealan dom

Maštate o idealnom domu? Domu koji će odisati toplinom, biti siguran, prirodan i trajan? Kao i većina velikih želja, sve kreće od ideje!

Kako biste ideju pretočili u konkretan plan potreban vam je građevinski materijal pogodan za izgradnju porodičnih kuća, koji svojim karakteristikama može odgovoriti na izazove moderne i energetski efikasne gradnje. Ytong je kreirao jedinstven sistem gradnje, u kome se svi elementi međusobno idealno dopunjuju, omogućavajući Vam da izgradite idealan dom sa brojnim prednostima!

Superiornost Ytong materijala ogleda se u njegovoj višestrukoj funkcionalnosti, ali iznad svega u vrhunskim termoizolacionim osobinama. Uz izuzetnu masivnost, trajnost i otpornost na pritisak, Ytong blokovi osiguraće visoku stabilnost i optimalnu toplotnu izolaciju vašeg doma.
Jedinstvena struktura Ytong blokova, učiniće da vaš dom bude “ušuškan” i komforan, kako zimi tako i leti.

Zahvaljujući svom prirodnom sastavu, Ytong je ekološki materijal i obezbeđuje prijatan boravak i idealnu mikroklimu u prostoru. Zidovi vašeg doma “dišu” i tako zadržavaju optimalan kvalitet vazduha obezbeđujući zdravo stanovanje za sve ukućane.

Jednostavna i laka obrada čini ovaj materijal idealnim i za nadogradnju ili renoviranje bilo koje vrste objekata jer je praktičan, funkcionalan i omogućava da se nadograđeni element savršeno uklopi uz postojeći objekat.

Detaljno osmišljen, Ytong sistem gradnje odlikuju blokovi velikih dimenzija relativno male težine, što omogućava veoma brzu gradnju. Upotreba jedinstvenog sistema za gradnju uvek donosi niz prednosti u odnosu na kombinovanje različitih materijala.

 

Ytong Termo blok – blok koji je namenjen za izradu spoljašnjih zidova bez dodatne termoizolacije. Milioni malih vazdušnih ćelija sadržanih u Ytong Termobloku, efikasno sprečavaju gubitak energije i obezbeđuju i leti i zimi idealnu termoizolaciju. Upotrebom Ytong Termo bloka, praktično rešavate dva pitanja istovremeno – gradnju i termoizolaciju. Prilikom gradnje Ytong Termo blokom štedite dvostruko: dodatna termoizolacija Vam nije potrebna, a istovremeno su troškovi grejanja i hlađenja znatno niži tokom decenija eksploatacije objekta!

Ytong Ugaoni blok – poznat još kao PB element, koristi se za izradu vertikalnih sekrlaža na uglovima spoljašnjih i unutrašnjih nosećih zidova, bez dodatne oplate. Ugaoni blok sadrži kružni otvor koji se ispunjava armaturom i zaliva betonom. Sam Ugaoni blok ostaje u konstrukciji, obezbeđujući dodatnu termoizolaciju na uglovima, koji su uvek kritične tačke za pojavu termo mostova.

Ytong U i L elementi – gotovi elementi koji takođe ostaju u konstrukciji i u mnogome olakšavaju gradnju. Primenjuju se za izradu, jednostrane, dvostrane ili trostrane oplate prilikom izrade horizonalnih i kosih serklaža.  Ytong “U” elementi primenjuju se za izradu nadprozornika i nadvratnika, dok se “L” elementi primenjuju za oplatu ivica međuspratne konstrukcije.

Ytong Bela tavanica – polumontažni sistem za izradu međuspratnih i krovnih (ravnih i kosih) nosećih konstrukcija, koji idealno dopunjuju paletu Ytong proizvoda. Sastoji se od betonskih greda i specijalnih blokova ispune. Izvodi se veoma jednostavno i ne zahteva primenu gornje betonske ploče.

 

Pored nabrojanih elemenata, Ytong sistem gradnje u svojoj paleti proizvoda ima i Interio blokove koji se koriste za izradu pregradnih nenosećih zidova, različite debljine, kao i Ytong Design ploče koje se koriste za različite vrste obziđivanja. Ytong blokovi se vezuju Ytong tankoslojnim malterom, koji se nanosi u tankom sloju od 1 do 3mm i na taj način svodi gubitke energije na minimum. Ytong zidovi su ravni, te ne zahtevaju dodatno malterisanje. Unutrašnja obrada zidova vrši se pomoću Ytong Plastera i Gleta, dok se za spoljašnju obradu koristi Ytong spoljni malter.

Uživajte u svim prednostima!

Sigurni smo da ćete uz dovoljno informacija doneti mudru odluku i napraviti pravi izbor građevinskog materijala, koji će Vama i Vašoj porodici omogućiti da uživate u svim prednostima savremene gradnje.

Odaberete li Ytong, za Vas i Vašu porodicu omogućićete život u zdravom, kvalitetnom i sigurnom domu za više generacija.