Top

Čišćenje prozora i šta znači HDF završna obrada kompanije REHAU?

Da se ​​razumemo – malo nas voli da provodi vreme čisteći prozore. I pored toga što savremeni PVC prozori obično imaju potpuno glatku površinu, na kojoj se prašina i prljavština jedva zadržavaju, ipak zahtevaju minimalno održavanje.

Evo nekoliko jednostavnih saveta za negu koji će obezbediti najduži mogući radni vek i održati atraktivan izgled vaših prozora.

Na kraju krajeva, pravilna nega za vaše nove prozore je veoma važna, jer pomaže ne samo da produži njihov vek trajanja, već će vam pružiti radost svaki put kada ih pogledate.

Pre svega, važno je da ne oštetite prozor tokom renoviranja i obrade zidova. Prozori se obično postavljaju pre nego što se završe ostali radovi na renoviranju, tako da podležu riziku od oštećenja pre kraja renoviranja.

Da bi se to izbeglo, svi vidljivi delovi prozora treba da budu zaštićeni folijom i zaštitnom trakom.

Pokušajte da ne otvarate krila tokom malterisanja zidova – ako građevinski malter uđe u radne mehanizme, okovi će se oštetiti. Ali ako je smesa ipak dospela na vidljive delove prozora, treba je što pre ukloniti sa površine rastvorom sapuna. Ako se osuši, biće mnogo teže ukloniti je naknadno.

HDF završna površina REHAU prozora

REHAU prozorski profili imaju posebnu formulu HDF površine (završna obrada visoke definicije), koja će potvrditi da su sati pranja prozora stvar prošlosti. Prozori se mogu lako čistiti samo vodom. Ovo oslobađa vreme za mnogo interesantnije stvari.

Copyright REHAU AG + Co

REHAU prozorske profile odlikuje posebna, glatkija površina (HDF), tako da prljavština i prašina ne ulaze u površinu profila i ne zadržavaju se na njoj. Vaši prozori će imati plemeniti sjaj i dugo će zadržati izgled novih prozora.

Potrebno je samo poštovati mere predostrožnosti koje se odnose na sam deterdžent: ni u kom slučaju ne dozvolite da dođe na profil ili dihtung. Izaberite efikasna i sigurna sredstva za čišćenje za negu vašeg prozora. Strogo je zabranjeno korišćenje agresivnih proizvoda koji sadrže hlor, jer mogu oštetiti PVC profil. Ako niste sigurni da li možete da koristite deterdžent za polimerni materijal, bolje je da koristite običan rastvor sapuna i mekani sunđer bez abrazivne površine. Možda ćete morati da se malo više potrudite, ali rizik od oštećenja profila prozora će biti eliminisan.

  • Ne koristite proizvode koji sadrže rastvarače ili nagrizajuće supstance za negu PVC prozora.
  • Nemojte koristiti abrazivne materijale da ne biste oštetili površinu profila.
  • Nemojte koristiti oštre i tvrde predmete kao što su žičane četke, sunđeri sa hrapavom površinom tokom pranja prozora.

Površina običnih prozora doprinosi akumulaciji prljavštine u poroznoj strukturi profila, što je veoma teško ukloniti. HDF površina REHAU profila pruža mnogo glatkiju površinu na kojoj se jedva zadržavaju prljavština i prašina.

Copyright REHAU AG + Co

Pored toga, razmotrimo nekoliko saveta za negu i pravilan rad prozora, uključujući odgovarajuću ventilaciju.

Savremeni prozori dihtuju veoma dobro, tako da postoji potreba za redovnim provetravanjem prostorije. Ovo je neophodno kako bi se regulisao nivo vlažnosti i temperature vazduha u prostoriji, čime se sprečava stvaranje kondenzacije i buđi. Da bismo stvorili i održali zdravu mikroklimu i udobne uslove za život, potrebno je redovno obnavljati „iskorišćeni“ vazduh svežim.

  • Tokom grejne sezone ne bi trebalo da ostavljate prozore otvorene duže vreme. Da biste potpuno provetrili prostoriju, dovoljno je potpuno otvoriti sve prozore i vrata 2-4 minuta.
  • Ne ostavljajte krilo u otvorenom položaju duže vreme, posebno tokom leta, jer je opasnost od njegovog pada usled težine stakla prilično velika. Za ventilaciju je najbolje koristiti položaj krila na kip.
  • Ako krilo nije opremljeno mehanizmom za blokiranje nepravilnog otvaranja, onda ručicu treba okretati samo u zatvorenom položaju krila, inače mogu ispasti iz šarki.
  • Za tehničko održavanje okova (ispravnosti, funkcionalnosti i rada pokretnih delova) preporučuje se angažovanje kvalifikovanih radnika prozorskih servisa ili firmi koje su vam proizvele i montirale prozor.

I zapamtite – pravilna nega će produžiti život vaših omiljenih prozora!

U samo par koraka do vaših novih prozora i vrata, uz REHAU Connect

Neobavezujuću ponudu za REHAU prozore možete dobiti OVDE, putem REHAU Connect platforme od REHAU partnera širom Srbije.

Za više informacija posetite rehau.rs