Top

Emerald Garden Residence: Oaza mira i udobnosti u Novom Sadu

Kupovina stana je jedna od najvažnijih životnih odluka. Prilikom odabira i kupovine, treba obratiti pažnju na niz detalja i uzeti u obzir brojne faktore, koji će u mnogome odrediti kvalitet stanovanja u vašem novom domu.

Izbor je zaista veliki, posebno poslednjih godina, budući da se na tržištu Srbije grade objekti najrazličitijeg arhitektonkog dizajna i kvaliteta. Istovremeno, savremen način života nameće nam sve više kriterijume prilikom donošenja odluke o kupovini stana. Vaš novi stan biće dom za Vas i Vašu porodicu tokom decenija. Zato treba razmotriti kvalitet materijala od kog je izgrađena zgrada, ekolološki aspekt, termoizolacione karakteristike, kao i zvučnu izolaciju stana. Dom koji odaberete treba da Vam donese oazu mira i vlastito utočište, bez obzira na gradsku buku i urbano okruženje.

Upravo jedna takva mirna oaza počinje da se gradi u Novom Sadu, u naselju Detelinara.

U pitanju je stambeno poslovni kompleks Emerald Garden Residence, čiji stil i organizacija stambenog i poslovnog prostora redefinišu koncept stanovanja u gradskom području. Svojim stanarima će ponuditi premium kvalitet, sofisticiran dizajn i zelene površine, kao savršen kutak za relaksaciju i beg od stresa.

Arhitektonski tim ovog projekta uspeo je da reši najveće probleme stanovanja u urbanim centrima. A to su pre svega manjak zelenih površina i nedostatak mesta za parkiranje.

Emerald Garden Residence  izdvajaće se zelenim površinama na krovovima, koje će osim ulepšavanja okoline, doprinositi i termoizolaciji krovnih površina, smanjujući količinu energije potrebne za zagrevanje i hlađenje objekta. Suterenski prostor na 2 nivoa predviđen je za 101 parking mesto.

Kompleks će biti izgrađen od savremenih, kvalitetnih i ekoloških materijala, koji će stanarima obezbediti uslove za zdravo i udobano stanovanje. Zahvaljujući upotrebi Ytong Termo blokova, objekat će odlikovati vrhunska termoizolacija. To će svakako boravak učiniti prijatnijim, a i značajno uticati na smanjnje troškova grejanja i hlađenja.

Investitor je posebnu pažnju posvetio zvučnoj izolaciji unutar objekta i za gradnju odabrao Silka kalcijum silikatne blokove. Stoga budući stanari neće imati problema sa bukom, koja svakako može značajno narušiti kvalitet života, već će moći da uživaju u mirnom domu i porodičnoj privatnosti.

Prizemni deo kompleksa, prostran i optimalno isprojektovan, namenjen poslovnim objektima, zadovoljiće potrebe i najzahtevnijih poslovnih korisnika.

Iznad prizemlja, na pet etaža, smeštene su 84 stambene jedinice, različitih struktura i kvadrature. Projektovane su da funkcionalnošću i vrhunskim kvalitetom izrade nadmaše visoka očekivanja svojih budućih vlasnika.

Svi stanovi biće opremljeni najkvalitetnijim materijalima: podnim oblogama renomiranog proizvođača T, visokokvalitetnim  sanitarijama, kao fantastičnom italijanskom keramikom u kupatilima i kuhinjama.

Dodatnu pogodnost kompleksa čini i odlična mikrolokacija. Emerald Garden Residence nalazi se u neposrednoj blizini osnovne škole i dečjeg vrtića, a Grad Novi Sad je urbanističkim planom predvideo izgradnju nove pijace, ambulante, fontane i javne česme na susednoj parceli. Bulevar Evrope, jedna od najvažnijih novosadskih saobraćajnica, udaljen je nekoliko stotina metara od objekta, a zgrada dominira prostorom na uglu ulica Janka Čmelika i Orlovića Pavla. Svojim imponzantnim izgledom, modernom fasadom i pratećim elementima, Emerald Garden Residence oplemenjuje kraj u kom se nalazi.

Završetak gradnje se očekuje sredinom 2022. godine.