Top

Jedinstven sistem gradnje za idealan dom

Svako od nas mašta o idealnom domu. Domu koji će zračiti toplinom, biti siguran i trajan. Prilikom rešavanja stambenog pitanja, opredeljujemo se između kupovine i izgradnje nekretnine. Svaka od ovih odluka ima svojih prednosti. Ukoliko primera radi niste tip osobe koji ima specifične želje možete se odlučiti za kupovinu nekretnine, koje su uglavnom tipske, pogotovu kada je reč o stanovima. Međutim, ukoliko dugo godina čeznete za jedinstvenim rešenjem skrojenim baš po Vašoj meri i potrebama Vaše porodice, upustite se u izgradnju vlastitog doma.

Izrada projekta

Ytong sistem gradnje 2Kao i večina velikih želja, sve kreće od ideje! Kako biste ideju pretočili u konkretan plan, neophodno je da angažujete arhitektu, koji će sagledati situaciju sa stručnog apekta i voditi računima o preduslovima kao što su tip terena, orijentacija kuće i slično. Nastojte da što bolje prenesete Vašu zamisao arhitekti, jer će Vam on pomoći da napravite najbolji kompromis između Vaših želja i realnih mogućnosti izgradnje.

Na kvalitet Vašeg novog doma direkno utiče izbor materijala za gradnju, i to sa više apekata. Zato je važno da već prilikom prve konsultacije arhitekte detaljno istražite i imate sve potrebne informacije o materijalu od koga želite da izgradite Vaš budući dom.

Pažljivo planiranje

Pažljivo planiranje je ključ uspeha. Kada se dovoljno informišete o svim vrstama materijala za gradnju koje su dostupne na tržištu neće Vam biti teško da donesete pravu odluku.

Ytong sistem gradnje 3

Naša preporuka je svakako Ytong, koji nudi jedinstven sistem gradnje za kvalitetan, trajan, ekološki i energetski efikasan dom.

Ytong sistem gradnje poseduje niz prednosti, kao što su brža i jednostavnija gradnja, koja Vam već u samom startu omogućava  značajne uštede. Ytong je ujedno i ekološki materijal, koji se sastoji od potpuno prirodnih sirovina, kao što su kvarcni pesak, kreč, cement, gips i voda, obezbeđujući tako zdravo stanovanje za sve ukućane. Zahvaljujući prirodnom sastavu i strukturi materijala, Ytong poseduje osobinu paropropusnosti, odnosno omogućava da zidovi u Vašem novom domu “dišu”. Jedna od najvažnijih prednosti Ytong materijala svakako su izuzetna termoizolaciona svojstva. Ni jedan drugi građevinski materijal ne povezuje visoku stabilnost i optimalnu toplotnu izolaciju bolje od Ytong-a.

Od čega se sastoji Ytong sistem gradnje?

Ytong sistem gradnje je detaljno osmišljen. Blokovi su veliki, njihova težina je relativno mala pa se gradi veoma brzo. Upotreba sistema za gradnju uvek donosi niz prednosti u odnosu na kombinovanje različitih materijala.

Ytong sistem gradnje 4

Ytong Termoblok – blok koji je namenjen za izradu spoljašnjih zidova bez dodatne termoizolacije. Milioni malih vazdušnih ćelija sadržanih u Ytong Termobloku, efikasno sprečavaju gubitak energije i obezbeđuju i leti i zimi idealnu termoizolaciju.

Upotrebom Ytong termobloka, praktično rešavate dva pitanja istovremeno – gradnju i termoizolaciju. Prilikom gradnje Ytong termoblokom štedite dvostruko: dodatna termoizolacija Vam nije potrebna, a istovremeno su troškovi grejanja i hlađenja znatno niži tokom decenija eksploatacije objekta!

Ytong protiv potresni blok – poznat još kao PB element, koristi se za izradu vertikalnih sekrlaža na uglovima spoljašnjih i unutrašnjih nosećih zidova, bez dodatne oplate. Protiv potresni blok sadrži kružni otvor koji se ispunjava armaturom i zaliva betonom. Sam protiv potresni blok ostaje u konstrukciji, obezbeđujući tako dodatnu termoizolaciju na uglovima, koji su uvek kritične tačke za pojavu termo mostova.

Ytong U i L elementi – Gotovi elementi koji takođe ostaju u konstrukciji i u mnogome olašavaju gradnju. Primenjuju se za izradu, jednostrane, dvostrane ili trostrane oplate prilikom izrade horizonalnih i kosih serklaža.  Ytong “U” elementi primenjuju se za izradu nadprozornika i nadvratnika, dok se “L” elementi primenjuku za oplatu ivica međuspratne konstrukcije.

Ytong Bela tavanica i Beli krov – polumontažni sistem za izradu međuspratnih i krovnih (ravnih i kosih) nosećih konstrukcija, koji idealno dopunjuju paletu Ytong proizvoda. Sastoji se od betonskih greda i specijalnih blokova ispune. Izvodi se veoma jednostavno i ne zahteva primenu gornje betonske ploče.

Pored nabrojanih elemenata, Ytong sistem gradnje u svojoj paleti proizvoda ima i pregradne blokove koji se koriste za izradu pregradnih nenosećih zidova, različite debljine, kao i Ytong univerzalne ploče koje se koriste za različite vrste obziđivanja. Ytong blokovi se vezuju Ytong tankoslojnim malterom, koji se nanosi u tankom sloju od 1 do 3mm i na taj način svodi gubitke energije na minimum. Ytong zidovi su ravni, te ne zahtevaju dodatno malterisanje. Unutrašnja obrada zidova vrši se pomoću Yton Plastera i Gleta, dok se za spoljašnju obradu koristi Ytong spoljni malter. 

Uživajte u svim prednostima!

Ytong sistem gradnje 5Sigurni smo da ćete uz dovoljno informacija doneti mudru odluku i napraviti pravi izbor građevinskog materijala, koji će Vama i Vašoj porodici omogućiti da uživate u svim prednostima savremene gradnje.

Odaberete li Ytong, za Vas i Vašu porodicu omogućićete život u zdravom, kvalitetnom i sigurnom domu za više generacija.