Top

Predstavljamo atraktivan stambeno-poslovni kompleks Most II u Rumi

Atraktivan stambeno-poslovni kompleks mešovite namene Most II, jedan je od najnovijih objekata na arhitektonskom pejzažu Rume. Objekat je već privukao veliku pažnju javnosti zbog svoje atraktivne i raznovrsne ponude, ali i izuzetnog kvaliteta gradnje. Na takmičenju Xella Triumph nagrađen je prestižnim priznanjem u kategoriji Najbolji stambeno-poslovni objekat za 2019. godinu.

Na gotovo 8.000 kvadratnih metara, firma „Yelmar“ koja je ujedno investitor i izvođač radova na ovom projektu, ponudila je ovom gradu širok izbor modernih stambenih jedinica, kao i poslovni i ugostiteljski prostor. Ono što će svakako najviše oduševiti stanovnike i posetioce ovog grada u Sremu je i najatraktivniji segment ovog kompleksa – rotirajući restoran koji se nalazi na samom vrhu i nudi izvanredan pogled na Frušku goru i okolinu.

Raznovrsna ponuda kompleksa Most II

Kompleks obuhvata dva objekta u kojima najveću kvadraturu zauzima stambeni prostor sa bruto površinom od 5.409 m². Kako bi se zadovoljile najraznovrsnije potrebe stanara, „Most ll“ sadrži ukupno 78 stanova različitih struktura, pa se tako u okviru ovih objekata mogu pronaći i garsonjere površine 23,5 m², ali i veći stanovi kao što su četvorosobni od 105 kvadrata ili dupleksi koji na dva nivoa zauzimaju 112 m².

Poslovni prostor smešten je u prizemlju na 1500 m², gde se nalaze i četiri lokala sa galerijom površine do 200 kvadrata. Kruna kompleksa – atraktivni restoran sa 150 mesta sa krovnom terasom, uz pet hotelskih apartmana zauzima čak 1000 m² na vrhu zgrade.

Vrhunski materijali za vrhunske rezultate

Stanarima kompleksa zagarantovan je izuzetan komfor i privatnost jer su objekti u celini građeni YTONG materijalima. A izbor kvalitetnih materijala bitan je kako za stanare, tako i za investitore i izvođače radova, što potvrđuje i Đorđe Jelača, odgovorni projektant kompleksa i vlasnik firme „Yelmar“.

„Upotreba YTONG materijala olakšava sam posao jer se znatno brže i lakše gradi, a dobra termoizolaciona svojstva direktno smanjuju potrebu za dodatnom izolacijom što samim tim smanjuje i troškove“, objašnjava Jelača.

Zato je za spoljašnje zidove korišćen YTONG Termoblok Plus 30, koji zadovoljava sve standarde prema novim propisima o energetskoj efikasnosti, dok je za pregradne zidove između stambenih jedinica, zarad što bolje izolacije od buke, upotrebljen specijalni YTONG FonoBlock 25 cm. U okviru samih stanova, pregradni zidovi su građeni od YTONG zidnih ploča 12 i 15.

Fleksibilnost u gradnji

Još jedna pogodnost za investitore je mogućnost izmena u “poslednji čas”, odnosno ako se tokom gradnje javi potreba da se objekat modifikuje kako bi prostor zadovoljio specifične potrebe kupaca. Klasični građevinski materijali po pravilu su vrlo rigidni i otežavaju takve promene. Međutim, velika prednost YTONG materijala je što su takve modifikacije moguće čak i u toku izvođenja radova ukoliko se javi potreba za tim. Upravo tu prednost ističe i Jelača.

„YTONG je savršen materijal. On je lagan i omogućava da na ploči gradim kako poželim, da se predomislim u zadnji čas ili napravim izmene po željama kupaca i prilagodim stanove njihovim potrebama“, naglašava arhitekta.

Od velikog značaja je i fleksibilnost YTONG materijala po pitanju oblikovanja. Stoga je gradnja zidova kružnih formi, koji krase enterijer restorana i hotelskih soba i apartmana, predstavljala lak zadatak za izvođača radova zahvaljujući fleksibilnosti YTONG blokova jer se nepravilne forme zidova postižu jednostavnim struganjem testerom i oblikovanjem u željenu formu.

Upravo taj spoj izuzetnih termoizolacionih karakteristika i lakog izvođenja dizajnerski najzahtevnijih poduhvata na objektima čini YTONG tako dragocenim za investitore. S jedne strane, YTONG im obezbeđuje velike uštede, a s druge strane ogromne mogućnosti u projektovanju i dizajniranju objekata. A kada se takve karakteristike spoje u jednom proizvodu, jasno je zašto su investitori sa YTONG-om uvek na višestrukom dobitku.