Top
Uštede uz Ytong sistem gradnje

Ytong sistem gradnje vam donosi dugoročne uštede!

Uvek kada se upuštamo u veće projekte, kao što je izgradnja kuće, nastojimo da racionalizujemo troškove i uštedimo gde god je to moguće. U toku nedelje štednje, razmatramo koje su to uštede i kompromisi koje treba praviti i kako uštedeti dugoročno?

 

Gradnja kuće počinje od najranijeg procesa planiranja. U toj prvoj i najvažnijoj fazi potrebno je sagledati brojne materijale, njihove karakteristike i cene, ali kako napraviti pravi izbor? S obzirom da se dom gradi najčešće jednom u životu, nemojte nastojati da ostvarite uštede na uštrb kvaliteta, već odaberite materijal za gradnju koji će opravdati vašu investiciju i štedeti za vas.

Prilikom izgradnje kuće, uštede se mogu razvrstati u kratkoročne i dugoročne, odnosno uštede tokom gradnje i uštede koje nastupaju nakon useljenja.

Uštede tokom gradnje

Idealan izbor predstavlja onaj materijal koji objedinjuje uštede u procesu gradnje, ali i tokom upotrebe objekta. Jedan od građevinskih materijala koji uspešno odgovara na oba izazova jeste Ytong materijal.

Ytong je osmislio kompletan sistem gradnje, u kome se svi elementi međusobno dopunjuju, što omogućava brzu i povoljniju gradnju.

Ytong Termo blok je najpoznatiji proizvod u Ytong sistemu gradnje. Termo blokovi namenjeni su izgradnji spoljašnjih zidova bez dodatne termoizolacije. Odlikuje ih poroćelijska struktura, koja obezbeđuje jedinstvena termička svojstva i izuzetno jednostavnu obradu i oblikovanje. Zahvaljujući velikim dimenzijama blokova, gradnja se odvija veoma brzo, čak i do 2.5x brže nego klasičnim materijalom. Brža gradnja je istovremeno i povoljnija gradnja jer doprinosi značajnim uštedama u dnevnicama za izvođenje radova.

Ytong kuća izgrađena u sivoj fazi

Ytong kuća izgrađena u sivoj fazi

Ytong Bela tavanica je polumontažni sistem za izradu međuspratnih i krovnih (ravnih i kosih) nosećih konstrukcija, koji idealno dopunjuje Ytong sistem gradnje. Sastoji od betonskih greda i specijalnih blokova ispune. Ugradnja Bele tavanice je veoma brza i ne zahteva primenu gornje betonske ploče. Ytong elementi poput Ugaonih blokova, U elemenata i L profila čine dodatno pojednostavljuju proces zidanja. Ugaoni blok namenjen je izradi AB vertikalnih serklaža, dok se U I L elementi primenjuju kao višestrana i jednostrana oplata. Svi Ytong elementi ostaju u konstrukciji, što vas u potpunosti lišava šalovanja i istovremeno sprečava pojavu termo mostova!

Paleta Ytong praškastih materijala koristi se za zidanje, kao i obradu unutrašnjih i spoljašnjih zidova u tankom sloju. Zidanje se izvodi Ytong tankoslojnim malterom, posebno prilagođenim strukturi Ytong materijala. Gradnjom Ytong blokovima dobija se izuzetno ravan zid, te nije potrebno klasično malterisanje, već se unutrašnja obrada zidova izvodi Ytong Plasterom i Gletom. S obzirom da Ytong Termo blok nije samo blok za gradnju, već poseduje izuzetna termoizolaciona svojstva, dodatna termoizolacija vam nije potrebna, te se obrada spoljašnjih zidova vrši direktnim malterisanjem Ytong spoljnim malterom.

Premda je Ytong materijal skuplji u startu, kada se sagledaju sve prednosti i uštede, izvesno je da se upotrebom Ytong sistema gradnje može izgraditi energetski efikasna kuća premium kvaliteta, po ceni koja se ne razlikuje od klasične gradnje.

Uštede nakon useljenja

Brža gradnja omogućiće vam i brže useljenje, a tek tada nastupaju one značajne, dugoročne uštede!

Ytong zidovi u samo jednom sloju, bez unutrašnjeg malterisanja su manje debljine od klasičnih. Tanji zid donosi veću korisnu (neto) površinu objekta, te sa Ytong-om dobijate i više prostora za sve ukućane!

Superiorna termoizolaciona svojstva i osobina Ytong materijala da gotovo ne akumulira toplotu, obezbediće optimalnu temperaturu prostora tokom cele godine, a boravak u Ytong kući učiniti jednako prijatnim u svim godišnjim dobima. Uštede energije biće uočljive na računima za grejanje, odnosno hlađenje kuće, iz meseca u mesec. Vaš dom postaće najveći saveznik vašeg kućnog budžeta, tokom decenija stanovanja!

Prirodni sastav Ytong materijala obezbeđuje izuzetnu paropropusnost zidova u vašoj novoj kući. Drugim rečima zidovi izgrađeni od Ytong-a „dišu“, nema kondenzacije vlage u prostorijama, što omogučava zdravu i optimalnu mikroklimu za vas i vašu porodicu.

Zidovi vašeg doma su sama osnova objekta. Prilikom renoviranja ili adaptacije moguće je promeniti gotovo sve druge segmente, izuzev onih koji čine samu konstrukciju, kao što je slučaj sa zidovima. Materijal od koga su izgrađeni zidovi je nezamenjiv i zato posebnu pažnju posvetite izboru materijala za gradnju vašeg doma. Nekretnine izvedene od kvalitetnih građevinskih materijala, poput Ytong-a, tokom godina ne gube na tržišnoj vrednosti.

Vaša nova kuća, izgrađena od prirodnih Ytong materijala, osiguraće život u zdravom, štedljivom i kvalitetnom domu za sve članove porodice.

Porodično popodne u Ytong kući

Porodično popodne u Ytong kući